Piter Gejbrijel (Peter Gabriel) je objavio novu pesmu pod nazivom “Panopticom” koja služi kao najavni singl za njegov nadolazeći album i/o,  prvog sa originalnim materijalom nakon 21 godine.

Na singlu “Panopticom” gostuju Brajan Ino (Brian Eno) na sintesajzeru, Dejvid Rouds (David Rhodes) (gitara), Toni Levin (bas) i Manu Katché (bubnjevi).

Gejbrijel je izjavio da se pesma “temelji na ideji na kojoj sam radio kako bih pokrenuo stvaranje beskonačno proširenog globusa sa dostupnim podacima: Panopticomu. Počinjemo da povezujemo ​​grupu ljudi istomišljenika koji bi ovo mogli oživeti, kako bismo omogućili svetu da bolje vidi sebe i bolje razume šta se stvarno događa.”

Iako datum izlaska novog albuma još nije poznat, Gejbrijel je već najavio prateću turneju. Buduća turneja sastoji se od 22 nastupa širom Velike Britanije i kontinentalne Evrope između maja i juna.

Prošle godine, Gejbrijel je sarađivao sa sastavom Arcade Fire na pesmi “Unconditional II (Race and Religion)”, doprineo je muzikom za dobrotvorni album za Dan planete Zemlje koji je uredio Ino, te obradio “Here It Is” za istoimeni album posvećen Leonardu Koenu.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *