Bogata koncertna sezona još uvek nije završena a sprema se pažljivo probrani Nuclear Blast paket koji će se obrušiti na Beograd naredne godine. Iskusni veterani scene, kanadsko-švedska kombinacija Kataklysm / Soilwork posetiće Dom omladine Beograda 21. aprila.

Death metal legende  – osnovani početkom devedesetih u  Kanadi. Kataklysm je u poslednjih trideset godina krčio svoj put kroz metal svet sjajnim izdanjima koje su raznim fazama odlikovali haotičnost, ali i melodija. Ovaj bend je iz godine u godinu napredovao sve više i više i iz početne faze koju su odlikovali elementi beskompromisne brzine i brutalnosti prešli su u drugu fazu gde je prednost data melodiji, ali bez kompromisa po pitanju agresivnosti. Bend je nekoliko puta u karijeri svirao u Srbiji, a sada će akcenat biti na albumu Unconquered koji zbog korona virusa nije adekvatno promovisan uživo.

Soilwork ne treba posebno predstavljati, melodični death metal najpoznatije geteborške škole ali pažljivo gradeći sopstveni stil, predvođen fenomenalnim BjörnSpeedStridom, jednim od najaktivnijih ljudi na metal sceni. Šveđani su debitovali na EXIT festivalu 2019. godine i priredili koncert o kojem se i dalje priča. No, nastup u prestonici se predugo čeka. Övergivenheten je naziv dvanaestog studijskog albuma koji su objavili avgusta za Nuclear Blast ali je i više nego logično da će bend spremiti specijalnu setlistu za beogradski koncert.

Koncert će pojačati i Wilderun, američki progressive metal bend koji će se pre svega svideti fanovima starog Opeth zvuka sa kojima ih ponajviše porede. Aktuelni album Epigone ove godine objavio je Century Media Records.

Ulaznice će biti u prodaji od 07. novembra na svim Tickets.rs prodajnim mestima:
2.500 rsd – promotivna akcija do 01. decembra
3.000 rsd – pretprodaja od 02. decembra
3.500 rsdna dan koncerta

 

Tekst: Darko Živković – SMP

 


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *