Fotografija: Mindy Best

Šefildski sastav Pulp nedavno je potvrdio glasine o ponovom ujedinjenju 2023. najavljujući veliku povratničku turneju po Velikoj Britaniji i Irskoj. Ipak, na tim koncertima im se neće pridružiti basista Stiv Meki (Steve Mackey).

Basista benda je objavio da se neće otisnuti na turneju sa bendom preko Instagram naloga. “Pulp je veoma važan deo mog kreativnog života“, napisao je Meki. “Izuzetno sam ponosan na ono što smo zajedno napravili. Džarvis i ja smo zajedno remasterovali ceo Pulpov katalog Universal Recordsa pre nešto više od dve godine u studiju Abbey Road. Bilo je veliko zadovoljstvo to raditi i zajedno pregledati naše pesme i snimke“.

Frontmen Jarvis Cocker (Džarvis Koker) potvrdio je još u julu da će bend krenuti na turneju sledeće godine na svoje prve zajedničke svirke od 2012. Bubnjar grupe Nik Benks (Nick Banks) je takođe rekao fanovima da “ostanu mirni, zagrle svoje Pulp ploče i sanjaju da ludujemo negde 2023. godine”.

Pulp je otkrio datume njihove povratničke turneje naredne godine koja uključuje hedlajnerske slotove na Latitude i TRNSMT festivalima, dvostruki koncert u njihovom rodnom Šefildu, kao i svirku u Londonu u Finsburi Parku.

 

 


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *