Fotografija: Tom Ham

IDLES su objavili detalje novog reizdanja svog debitantskog albuma Brutalism koje bi trebalo da bude objavljeno u petak, 9. decembra preko Partisan Recordsa. Five Years of Brutalism biće ponovo izdato na ograničenom vinilu boje višnje sa alternativnom naslovnicom. Digitalni paket sadržavaće celokupan set sa njihovog nenajavljenog nastupa sa BBC Introducing Stagea na ovogodišnjem Glastonbury festivalu.

Brutalism je bend izvorno samostalno objavio u martu 2017., a nadmašivši sva očekivanja postao je jedan od najvažnijih debitantskih albuma decenije. Ispod površine njegove agresivne muzike i tekstova krije se doza ispovedne ranjivosti i iskrenosti koja ga je zacementirala kao instantni klasik.

Nakon što su prethodno objavili dva kultna EP izdanja, Welcome iz 2012. i Meat iz 2015., Brutalism je katapultirao bend u središte pažnje. Prikazujući sposobnost benda da sažima društveni diskurs sa vrhunskom tačnošću, jedna od središnjih tema albuma bilo je isticanje uloge žena u životu pevača Džoa Talbota, koji na ploči beleži svoja iskustva sa tugom i eventualnom obnovom nakon što je izgubio majku tokom snimanja ploče nakon duge bolesti. Originalni omot albuma sadrži fotografiju njegove majke uz skulpturu koju su izradili Talbot i njegov otac. U oktobru 2017. objavljeno je ograničeno izdanje od 100 ploča sa ​​pepelom Talbotove majke utisnutim u vinil.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *