Fotografija: Gary Wolstenholme

Članovi sastava Inspiral Carpets ponovo će se okupiti za potrebe turneje po Velikoj Britaniji tokom proleća 2023. godine.

Indie veterani će se otisnuti na put u martu i aprilu, a turneja će startovati u Northemptonu dok će potom svratiti i u Njukasl, Oksford, Brajton, Kembridž, Mančester, Notingem, Lids, Glasgov, Šefild, London, Koventri i Frum.

Članovi benda poslednji put su svirali zajedno još 2015. godine da bi zatim otišli na neodređenu pauzu usled smrti njihovog bubnjara Krega Gila (Craig Gill). Formiran od strane Klinta Buna (Clint Boon), Gil se kao 14-godišnjak pridružio bendu 1986. godine. Bio je u postavi tokom slavnog perioda devedesetih i ostao je član kada se sastav ponovo okupio povodom turneje i objavljivanja njihovog samozvanog, poslednjeg albuma 2014.

Bend je, takođe, putem Twittera najavio da im se dugogodišnji basista Martin Volš (Martyn Walsh) neće pridružiti na predstojećoj turneji i kako poštuju njegovu odluku. Dodali su još da su vrata grupe za njega uvek otovorena u budućnosti.

Spisak koncerata na turneji:

MART
23 – Roadmender, Northempton
24 – Boiler Shop, Njukasl
25 – O2 Academy Oksford
26 – Concorde 2, Brajton
31 – Junction 1, Kembridž

APRIL
1 – Albert Hall, Mančester
2 – Rescue Rooms, Notingem
8 – O2 Academy Lids
13 – SWG3, Glazgov
14 – Leadmill, Šefild
15 – O2 Shepherds Bush Empire, London
21 – HMV Empire, Koventri
22 – Cheese and Grain, Frum


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *