Džon Kejl (John Cale) je objavio novu pesmu “Story of Blood”,  saradnju sa kantautorkom Weyes Blood koja će se naći na njegovom novom albumu Mercy, prvom sa originalnim numerama nakon deset godina.

Ploča osnivača grupe Velvet Underground izlazi 20. januara 2023. godine, a donosi brojne saradnje sa izvođačima kao što su Animal Collective, Fat White Family, Sylvan Esso, Laurel Halo, Tei Shi, Actress i drugi.

Govoreći o svojoj ljubavi prema Weyes Blood, Kejl je izjavio: “Slušao sam najnoviju ploču Weyes Blood i setio sam se Natalinog puritanskog vokala. Mislio sam da bi bilo prekrasno kad bih uspeo da je nagovorim da dođe i peva sa mnom u delu ‘Swing your soul’ i nekoliko drugih harmonija. No, kad sam shvatio raznovrsnost njenog glasa, bilo je kao da sam pesmu sve vreme napisao sa njom na umu. Njen raspon i neustrašiv pristup tonalitetu bili su neočekivano iznenađenje. Postoji čak i deo pesme na kojoj zvuči poput Niko.”

Prva pesma koju smo sa budućeg izdanja imali priliku da čujemo bio je singl “Night Crawling” koji je objavljen u avgustu, a pratio ga je animirani video u kojem Kejl izlazi na ulice Njujorka 1970-ih sa Dejvidom Bouvijem.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *