PJ Harvey je odabrala 59 pesama za kompilaciju “B-Sides, Demos and Rarities” koja će biti objavljena 4. novembra preko UMe/Island kao set od šest vinilnih izdanja, tri u CD formatu ili digitalni boxset.

Četrnaest od uvrštenih pesama prethodno nije objavljeno ili je ovde predstavljeno u prethodno neobjavljenim verzijama. Među njima su demo snimke “Dry” i “Missed”, koje su puštene kao najavni singlovi, kao i B-strana “Somebody’s Down, Somebody’s Name” iz 1995. koja je sada premijerno dostupna digitalno.

John Parish, dugogodišnji producent PJ Harvey, nadgledao je mastering i štampanje vinila za projekat koji uključuje i dosad neviđene fotografije. Ovo je poslednje izdanje u dugotrajnoj kampanji reizdanja celog kataloga grupe pod vođstvom Polly Jean Harvey.

Harvey nije izdala novi studijski album od “The Hope Six Demolition Project” iz 2015. ali je komponovala muziku za BBC-jevu miniseriju The Virtues 2019. godine. Njena nedavna obrada “Who by Fire” Leonarda Cohena može se pronaći na soundtrack albumu serije Bad Sisters koji izlazi sledećeg meseca.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *