Nakon 35 godina aktivnog sviranja, snimanja albuma i koncertnih turneja, zagrebačka grupa Hladno Pivo najavila je dugačku koncertnu pauzu, na koju ide nakon velike i izuzetno uspešne koncertne godine kojom su i obeležili jubilej svog rada. Kako se navodi u saopštenju Hale 2, zbog rekordno rasprodatog prvog datuma koji je, smatralo se do danas, bila jedina prilika da publika po poslednji put čuje Hladno Pivo u Novom Sadu, kultni zagrebački bend na opšte oduševljenje svojih fanova najavio je još jedan datum u Hali 2, a to je 7. oktobar.
Ono što je važno pomenuti, sam bend je naglasio da repertoar na ova dva koncerta neće biti isti, tako da će i sam događaj, kako zvučno, tako i vizuelno biti drugačiji i poseban u odnosu na onaj drugi, ali svakako na visini zadatka i spektakl, kako su i najavili organizatori iz Hale 2.

Hladno pivo, na čelu sa svojim frontmenom Miletom Kekinom, tri decenije od izlaska prvog albuma ostaju prepoznatljivi, upečatljivi, ali i dragi publici zbog beskompromisnosti, iskrenih i upečatljivih stihova, u kojima nema mesta kalkulaciji, naveli su.

Takođe, ono što je prepoznatljivo ovom bendu jeste zadržavanje stare publike i njihovo zajedničko sazrevanje, ali i pridobijanje novih poštovalaca rokenrol muzike, koji danas, u 21. veku, odrastaju uz muziku i tekstove Hladog piva.

Sve je počelo 1987. godine u zapadnom zagrebačkom predgrađu Gajnice kada su se okupila četiri prijatelja Mile Kekin, Suba, Tedi i Zoki. a za Novosađane i Novosađanke će se završiti 7. i 8. oktobra u Hali 2, bar kada su u pitanju uživo susreti sa svojim omiljenim bendom. Dokaz da su Novosađani I Novosađanke veliki fanovi jeste i činjenica da su nastupali već ove godine, a koncerti koji nas čekaju u oktobru svakako će biti posebni kao i uvek kada je Hladno pivo u pitanju.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *