2. KantAutor festival u Fabrici


2. KantAutor Festival @ SKCNS Fabrika, Novi SadDrugi Kantautor festival u produkciji Studentskog kulturnog centra, održaće se 1. decembra u programskom prostoru SKC NS-a u klubu „Fabrika”.

Šest raznovrsnih autora iz različitih delova Srbije predstaviće se novosadskoj publici. Tom prilikom, „Fabrika” će ugostiti Branimira Rosića, Bele Lale, Anitu Iličić, bend Mala Fea, Velibora Nikolića i Jovana Daraboša.

„Ideja festivala je okupljanje muzičara koji već imaju radnog iskustva, a sada će se oprobati u ‘ogoljenoj’ formi izraza. Takođe i promocija umetnika koje publika nije imala da vidi u ovakvom izdanju. Kantautorstvo po svojoj definiciji predstavlja samostalni nastup, ali neki od lidermahera/kantautora/šansonjera/bardova/singer-songvrajtera će nastupiti pojačani za koji instrument više“, navodi se u najavi programa.

 

O učesnicima:

Bele lale:

Domaćini ovogodišnjeg festivala. Nastali su kao trio u sastavu: Nebojša Reljin (vokal, autor, kompozitor), Dejan Matić (gitara) i Nestor Rešćanski(gitara). Materijal za prvi studijski album, na kome je učestvovalo 14 novosadskih muzičara, završili su 2010. godine. Na festivalu će nastupiti kao petočlani bend.

Branimir Rosić:

Od pab rok benda i svirke za uži krug drugara do muzike za decu i koncerata za hiljade fanova, Branimir Rosić (vlasnik autorskog albuma „Tako moje oči vide”), kako u solo nastupima (Branimir Rosic Live Alive), tako sa svojim „Neprijateljima”je šoumen i kantautor sjajnih rok numera.

Anita Iličić:

Prvu pesmu je komponovala sa 18 godina, kada je naučila i prve akorde. Do tada je samo radila na pevanju. Imala je ideju za bend koji će raditi samo autorske stvari. Budući da nije naišla na slične entuzijaste, u jednom momentu se njena muzika iz sobe i dvorišta preselila u kafiće, klubove a i studije gde se ponešto od tog i pribeležilo. Takođe, svira i obrade, a nastupa pretežno samostalno. Prošle godine, na 1. Kantautor Festivalu imala je izuzetan nastup.

Mala Fea:

Mala Fea je akustični kantautorski trio iz Novog Sada kojeg čine Zoran Dražić (solo i ritam gitara), Miroslava Ćurčin (prateći vokal) i Sonja Šešlija(glavni vokal i ritam gitara). Grupa je nastala sredinom 2012. godine, kada je Sonja kao kantautor odlučila da uz pomoć dragih prijatelja oživi davno napisane stihove i iskomponovane pesme.

Velibor Nikolić:

Muzikom je počeo da se bavi amaterski 1994. godine, praveći elektronsku muziku, a svoj prvi bend Sublimacija, osnovao je 1998. godine. Po preseljenju u Pančevo, svira u grupi Jewy Sabatay gde je bio na mestu vokala i gitariste sve do raspada 2010. godine. Prošle godine osniva bend Brigand u kome je aktivan i sad. Kao solo autor izdao je dva solo albuma pod pseudonimom Alvarez, a pod svojim imenom dva EP-a, „Rain” (2011) i „Wood” (2011). „Čovek Peva Posle Rata”je njegov prvi solo album.

Jovan Daraboš:

Jovan je ulični gitarista koji svira u Novom Sadu već više od deset godina. Gitaru svira od svoje 25 godine. Uzori su mu Pink Floyd i Deep Purple, ali voli sve što, po njegovom mišljenju ima pravo da se zove muzika. Na Festivalu će svirati autorske pesme.

Festival počinje u 20 časova, a karte po ceni od 100 dinara će se prodavati na biletarnici „Fabrike”.

(Visited 76 times, 1 visits today)