2. dan Indirekt festivala večeras u Novom Sadu


indirekt-u-skripi-daniel-vezoja-matteo-e-bastaDeo programa ovogodišnjeg Indirekt festivala održaće se i u Novom Sadu. U subotu 8. oktobra od 21h u Škripa Pub-u nastupiće slovenački i italijanski kantautori Daniel Vezoja i Matteo E.Basta.

Organizatori su odličili da ulaz bude besplatan, dok je kapacitet ograničen na 50 mesta.

Daniel Vezoja je slovenački kantautor čija je muzika zasnovana na amerikani, folk i alt-kantri zvuku. Nakon što se njegov bend rasformirao pre dve godine, Daniel se posvetio solo karijeri, radeći na relaciji Ljubljana-Dablin. Upoznaje Gevina Glasa (Gavin Glass), producenta i kantuatora, i snima debi album čiji se izlazak očekuje tokom ove godine. Izdao je dva singla „I Hope the Wind Knows“ i „Suzanna Smiling“.

Matteo E. Basta je italijanski kantautor i multi-instrumentalista. Prvi EP pod nazivom Tears snima 2009. godine u poznatom Hendrix studiju. Odlično prihvaćen od strane kritike, Tears vešto spaja kantautorski pristup pisanju i elektronski pop. Naredni EP Millions izdaje 2012. godine. Oba EP-a producirana su od strane poznatog producenta Andrea F. poznatog po radu sa Robertom Plantom (Robert Plant) i Vinisiom Kaposelom (Vinicio Capossela). Trenutno radi na novom albumu koji se očekuje tokom 2017. godine, a publika Indirekt festivala u Novom Sadu imaće priliku da premijerno čuje neke od pesama koje će se na njemu naći.

(Visited 396 times, 1 visits today)