2 Cellos na „krovu“ Njujorka


2 Cellos - In2itionSve popularniji dvojac 2 Cellos nastupio je pre nekoliko dana u Njujorku. Povod je bilo otvaranje berze, a momci su pritisnuli zvono koje označava početak rada berze.

Osim ovog događaja, Stjepan i Luka su održali koncert na poznatom vidikovcu Empajer stejt bildinga, čiji je 102. sprat smešten na 381. metru visine. 2 Cellos se trenutno nalaze u ovoj američkoj metropoli gde promovišu svoj novi i veoma uspešan album „In2ition“.

15. januara 2013. godine izašao je njihov album „In2ition“, a prvi singl sa albuma je „Highway 2 Hell“ koji su snimili sa legendarnim Stivom Vajom. Pored Vaja na albumu su učestvovali Elton Džon (Elton John), Naja Rivera (Naya Rivera), Lang Lang, legendarni italijanski vokal Zukero (Zucchero) i pop zvezda Skaj Fereira (Sky Ferreira). Producent albuma je legendarni Bob Ezrin (Bob Ezrin) koji je između ostalih sarađivao sa velikanima poput Pitera Gebrijela i bendova Kiss i Pink Floyd.

Stjepan Hauser i Luka Šulić sviraju violončela od ranog detinjstva. Studije su završili 2011. godine na prestižnim univerzitetima. Luka je diplomirao na Royal Academy of Music u Londonu a Stjepan na Royan Northern College of Music u Mančesteru.

Ovi mladi, zabavni a pre svega talentovani muzičari objavili su svoj prvi album „2 Cellos – Luka Šulić & Stjepan Hauser“. Među 12 pesama, nalaze se i obrade hitova: „Smells Like Teen Spirit“ (Nirvana), „With Or Without You“ (U2), „Welcome To The Jungle“ (Guns n’ Roses), „Smooth Criminal“ (Michael Jackson), „The Resistance“ (Muse), „Use Somebody“ (Kings of Leon) i „Viva La Vida“ (Coldplay)…

(Visited 75 times, 1 visits today)