„2 čela“ i gitara „iz snova“


2Cellos & Steve Vai - Highway 2 HellPoznati hrvatsko – slovenački čelo duet 2Cellos, kojeg čine dva izuzetna mlada muzičara, Luka Šulić i Stjepan Hauser, snimili su spot za pesmu „Highway 2 Hell“. U obradi poznate pesme grupe AC/DC pridružio im se Stiv Vaj (Steve Vai). Slavni gitarista nastupiće sutra, 30. oktobra u Kombank Areni (Beogradska Arena), dok će 2Cellos održati koncert 28. decembra u Sava Centru, takođe u Beogradu.

„Highway 2 Hell“ prvi je singl sa njihovog nadolazećeg albuma „In2ition“ koji će biti objavljen u januaru 2013. godine. Veličinu ove obrade nema potrebe objašnjavati, već na prvo slušanje će vas oduševiti svojom energijom, usklađenošću a prvenstveno svojom virtuoznošću. Poslušajte!

”Bilo je jako uzbudljivo sarađivati sa Stivom koji je tako fenomenalan muzičar. Hteli smo da pokažemo da čelo može zvučati podjednako žestoko kao i gitara!” – izjavio je Luka Šulić, dok je Stjepan Hauser je dodao: „Fanovi su ovu obradu već imali prilike da čuju na našim koncertima i dopada im se, tako da smo je želeli na novom albumu, ali obogaćenu solažama gitarskog virtuoza Stiva Vaja.”

Album je sniman u Zagrebu, Rimu, Nešvilu, Las Vegasu i Los Anđelesu, a Stjepan i Luka su odabrali da na svojim čelima odsviraju pesme slavnih izvođača: Fleetwood Mac (“Oh, Well” feat. Elton John), The Prodigy (“Voodoo People”), Coldplay (“Clocks” feat. Lang Lang), Rihanna (“We Found Love”), AC/DC (“Highway To Hell” feat. Steve Vai), Muse (“Supermassive Black Hole” feat. Naya Rivera), Cher and Nancy Sinatra (“Bang Bang” feat. Sky Ferreira), The Police (“Every Breath You Take”), Elton John (“Candle In The Wind”).

Producent njihovog novog albuma je legendarni Bob Ezrin (Bob Ezrin) koga su tokom karijere angažovale i muzičke legende: Pink Floyd, Kiss, Peter Gabriel, Alice Cooper

Luka Šulić i Stjepan Hauser sviraju čelo od detinjstva, a ubrzo nakon što su diplomirali, 2011. godine Luka na „Royal Academy of Music“ u Londonu, a Stjepan na “Royal Northern College of Music” u Mančesteru. Upoznali su se u Puli, na predlog Hauserovog prijatelja da zajedno snime jedinstvenu duetsku čelo verziju čuvene pesme “Smooth Criminal” još čuvenijeg Majkla Džeksona (Michael Jackson), sa kojim su posle samo nekoliko nedelja imali 5 miliona poseta na You Tube-u. Pre tog susreta, poznavali su se sa raznih muzičkih događaja i takmičenja, ali kao rivali.

Nakon toga, sledeći singl sa takođe velikim uspehom bio je obrada pesme „Welcome to the Jungle“ grupe Guns N’ Roses.

Na svom prvom albumu koji je izašao 2011. godine, našle su se obrade velikih hitova grupa U2, Guns N’ Roses, Nine Inch Nails, Sting, Coldplay, Nirvana, Muse, and Kings of Leon.

Kao potvrda njihovog uspeha, usledio je poziv od strane Eltona Džona (Elton John), da mu se pridruže na njegovoj svetskoj turneji u 30 gradova.

  • Foto: Bernard de Lierre
(Visited 113 times, 1 visits today)