100 hiljada muzičara za promene u Urmusu


100.000 muzičara za promeneI ove godine će se održati koncert povodom velike svetske akcije “100.000 muzičara za promene”. Cilj akcije je da 100.000 muzičara iz celog sveta u isti dan, 28. septembra 2013. godine zasvira u znak podrške za promene sadašnje situacije u svetu – za manje gladi, rata, oružja, više ljudskih prava.

Akciju je 2011. godine pokrenuo profesor Majkl Rotenberg (Michael Rothenberg), sa Stenford univerziteta pod nazivom “100 hiljada pesnika za promene” i već prve godine su učestvovali pesnici iz 115 zemalja.

Svi dokumenti sa ovih događaja, fotografije, video i audio snimci, se šalju organizatoru i trajno se čuvaju u arhivi organizatora, Stenford univerziteta.

Prošle godine se akcija proširila i na muzičare, i održana je u 120 zemalja. Udruženje rok muzičara Srbije (Urmus) se uspešno prihvatilo organizacije, i koncert četiri benda (Sorabi, Grešnici, Amnezija i Ručni rad) je lepo ispraćen od strane publike.

Ove godine se planira 700 koncerata u preko 120 država u svetu. Od Los Anđelesa, Nju Orleansa i Detroita preko Nigerije, Srbije i Italije do Devičanskih ostrva i Trinidada. Od rokenrola i džeza do klasike, etna i regea.

U Srbiji će se održati koncert u Beogradu, u URMUS-u (Udruženje rok muzičara Srbije), Mutapova 12, sa početkom u 21 čas i 30 minuta.

Sviraće bendovi:

  • Grešnici
  • Sorabi
  • Evakuacioni izlaz

Ulaz je slobodan. Potrebno je samo da posetioci ponesu dobru volju, pozitivnu energiju i zajedno sa muzičarima upute poruku i želju za jedan bolji i pravedniji svet.

>

(Visited 90 times, 1 visits today)