Zajedničko saopštenje Marčela i grupe S.A.R.S.

S.A.R.S.Prenosimo vam u celosti saopštenje koje su S.A.R.S. i Marčelo i Filteri dostavili medijima povodom nevlašćenog korišćenja njihovih pesama na političkom mitingu koji se održao 5. februara ispred Doma narodne skupštine Srbije.

Bendovi „S.A.R.S.“ i „Marčelo i Filteri“ obraćaju se javnosti povodom kapi koja je prelila čašu zloupotrebe muzike i kršenja autorskih prava, a to je neovlašćeno korišćenje njihovih pesama „Buđav lebac“ i „Kuća na promaji“ na političkom mitingu održanom 5. februara u Beogradu, kao i, samim tim, stavljanje ovih numera pod okrilje jedne političke kampanje i političkog programa. “Smatramo da su ovakva krađa intelektualne svojine i prikupljanje političkih poena preko naše grbače krajnje nedopustivi. Posebno smo revoltirani zbog činjenice da smo samo par dana pre održavanja tog skupa jasno dali do znanja organizatorima istog da ne želimo da učestvujemo u bilo kakvom obliku stranačkog promovisanja – time što smo odbili ponudu da sviramo na tom dešavanju. I čak ni to ih nije sprečilo da svejedno puste našu pesmu na skupu.” – kaže Dragan Kovačević ispred grupe S.A.R.S, a Marko Šelić Marčelo dodaje: “To je sjajan primer dokle ide bahatluk svega i svakoga prema autorima u ovoj zemlji, to je kao da bilo ko može da pozajmi tvoju ženu kad mu je do seksa. Potpuno je neverovatno da neko već u tom istom trenutku kada sa govornice kliče boljem sutra – krade nekoga i nema problem s tim.” Bendovi su saglasni u stavu da se ovde ne radi (samo) o političkoj antipatiji. “Nama nijedna današnja stranka nije nimalo simpatična. Da je bilo ko drugi počinio nešto ovoliko bezobrazno, naša reakcija bila bi u tačku ista.” – izjavljuju zajedno. “Svih ovih godina oslanjamo se na sebe i kvalitet svoje muzike i tako mislimo da bude i u budućnosti. Ovo pismo prosledili smo našim advokatima i pokrenućemo tužbu protiv organizatora tog skupa.” – kaže Kovačević, a Šelić zaključuje: “Ovoga puta se preteralo i nećemo stati dok stvar ne isteramo na sunce. Molimo sve medije da nam na tom putu pomognu time što neće dozvoliti da ovaj slučaj ostane van radara javnosti.”

(Visited 2 times, 1 visits today)
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Reddit0Share on Google+0Share on Tumblr0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone