RockSvirke.com

Baner
Početna Vesti Aktuelno 27. Dani piva u Zrenjaninu ipak se održavaju u septembru

27. Dani piva u Zrenjaninu ipak se održavaju u septembru

Dani Piva @ ZrenjaninTradicionalna turistička manifestacija „Dani piva“, koja se održava 26 godina i postala je brend grada Zrenjanina, neće biti ukinuta kako se strahovalo u javnosti, ali ni održana u standardnom terminu - poslednjoj nedelji avgusta. 27. „Dani piva“ pomereni su za kraj septembra.

To je potvrdio Radovan Bulajić, predsednik Skupštine grada i najavio smenu članova upravnih odbora javnih preduzeća i ustanova koje je imenovala bivša gradska vlast.

"Naša ideja je bila da upravni odbori ostanu u sastavu u kom su bili i ranije, iako članovi potiču iz stranaka koje su sada u opoziciji. Trebalo je na neki način da kontrolišu vlast. Neki UO prihvatili su realnost i potpisali ugovore sa v.d. direktorima javnih preduzeća, ali neki odbijaju saradnju. Najveći problem je Turistički centar, zbog čega je dovedeno u pitanje održavanje 'Dana piva'" izjavio je Bulajić, naglašavajući da ne postoji zakonski osnov za održavanje manifestacije mimo UO TC, a da se ne načini prekršaj.

Osim najave da će „Dani piva“ biti održani poslednje nedelje septembra, predsednik Skupštine grada napominje i da će ove godine za feštu biti potrošeno manje para iz budžeta. Navodno je lane potrošeno 22 miliona dinara, a prethodna vladajuća garnitura za ovu godinu rezervisala je 9,5 miliona. Nova vlast smatra da je i to puno, iz budžeta će se povući 5 miliona dinara, a ostalo obezbediti od sponzora.

Čitanja: 1727

Komentari (0)

Napišite komentar

smanji | povećaj

busy
 

Pratite nas...

FacebookMyspaceTwitterYoutubeLastfmFeedGoogleDigg

Dešavanja

<<  February 2016  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
  1  2  3  4  5
  910111314
15161718192021
22232425262728
29      

Organizovan prevoz :: RockSvirke

Milan B. Popović - Vreme brutalnih dobronamernika

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner