Adam Tores – „Juniper Arms“ (singl)


Adam TorresAdam Tores (Torres), američki kantautor, nedavno je objavio album Pearls To Swine, na kojem se nalazi pesma „Juniper Arms“. Dve stvari su karakteristične za ovu pesmu, a to su prilično spor tempo i prilično visoko pevanje. Ako se uzme u obzir opažanje da je najteže svirati sporo, onda ova pesma može da se ubroji u one teško izvodljive, što joj diže cenu. Visoki vokal, tako reći kontra tenor je takođe nešto što ovu pesmu čini interesantnom, jer da je pevana standardnim baritonom, bila bi još samo jedna (dosadna) balada.

Prema ostalim karakteristikama pesma je dugačka i pomalo hipnotišuća. Nema velikog muziciranja, već se daje akcenat na trenutnoj emociji, koja očigledno zahteva sporost, dužinu i repetitivnost. Zamerka bi se odnosila upravo na dužinu i ponavljanje, te posle četvrtog minuta, stvar postaje nezanimljiva.

Za pesmu je snimljen spot u kome je akcenat na plesu i rastu zasađene smreke.

(Visited 12 times, 1 visits today)
Share on Facebook1Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1Share on Reddit0Share on Google+1Share on Tumblr1Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone